Visites Guiades

307

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.

TURO

Una visió única de la ciutat de 360º així com les restes patrimonials conservades, converteixen el Turó de la Rovira en un emplaçament clau per interpretar les diferents fases de creixement de la ciutat així com dos dels fets que més recentment nʼhan canviat la seva fisonomia, la GUERRA CIVIL i el fenòmen del BARRAQUISME, entès com una de les seves conseqüències.

ATENEU

Palau de Savassona: Seu de l’Ateneu Barcelonès

Un passeig per l’Ateneu Barcelonès obert a tothom. Una visita que ens portarà a descobrir els llocs (espais de la casa, quadres, busts, cartells) del Palau Savassona així com reseguir la història de l’Ateneu, la seva rellevancia en la cultura catalana i les anècdotes dels seus  personatges més insignes.

PALAU

Palau de Requesens

Després de les vicissituds que va viure Barcelona amb la Guerra de Successió, la recomposició econòmica i social de la segona meitat del segle XVIII va incentivar una nova empenta cultural a la ciutat.

CIERGA

Ciarga i refugi del Serral

Entre 1937 i 1938 l’exèrcit republicà va ubicar quatre camps d’aviació a la zona del Penedès per defensar-se dels bombardejos feixistes i donar suport a la línia de front.

CASTELL

Us animem a conèixer la construcció patrimonial que millor explica l’evolució històrica del municipi de Santa Margarida i els Monjos, el castell de Penyafort.

CASTELL_CIERGA

Ciarga + Castell de Penyafort

Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en una cel·la comunitària on hi romangueren empresonats els soldats de les tropes feixistes vinculats amb l’aviació i el claustre fou utilitzat com a pati de presoners.