ITINERARI 

Migracions, pobresa i resistències a la ciutat industrial

Barcelona s’ha anat configurant i enriquint paral·lelament a les múltiples experiències migratòries que ha experimentat la ciutat al llarg del temps. En aquest itinerari, ANDRONAcultura abordarem un tema poc tractat en els relats de la ciutat: els processos migratoris catalans que van tenir lloc als segles XIX i XX, aproximant-nos en clau de gènere al que va ser aquest èxode del camp a la ciutat. 

Establint connexions amb l’actualitat, explorarem les difícils condicions de vida que van patir moltes de les dones que abandonaren els seus indrets d’origen, majoritàriament rurals, per treballar a les antigues fàbriques d’una Barcelona que no sempre les va acollir com esperaven. Durant el recorregut per Ciutat Vella posarem especial èmfasi en els mecanismes de resistència, comunitat i solidaritat que van ser capaces de teixir i que encara persisteixen avui dia.


Durada: 2 hores

Punt de trobada: Pati antic Hospital de la santa Creu

Recorregut: Barri del Raval

Preu: 13€

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.