PUBLICACIÓ “EL RAVAL I ELS INICIS DEL FEMINISME OBRER”


El passat 21 de març, ANDRONAcultura vam tenir per fi el plaer de presentar el llibre “El Raval i els inicis del feminisme obrer” a l’Ateneu del Raval. La presentació va anar a càrrec de la seva autora Emma Fernàndez Parcerisa de l’equip d’Androna, i va comptar amb la col·laboració d’Elisa Covelo O’Neil i Juan Diotaiuti Pares.

La publicació, que ha estat editada per la Fundació Tot Raval amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, té com a objectiu explorar els inicis de la mobilització obrera i feminista a la ciutat i  explicar la seva vinculació amb el barri del Raval. Per aquest motiu, es tracta d’una obra de caràcter divulgatiu que té com a missió principal, donar a conèixer les impulsores i propostes de la primera etapa del moviment feminista a la ciutat, i concretament en el marc del Raval, fent accessible una història oblidada pels relats de ciutat predominants i alhora contribuint en  la democratització de la memòria dels barris de Barcelona.

http://dragon-pharma.top-roids.com/product/helios-dragon-pharma/">helios dragon

L’acte va finalitzar amb un debat participatiu en el qual, destacà especialment, la necessària tasca de difusió sobre la presència de les lluites feministes i com aquest llegat històric  esdevé una peça clau per la transformació social tot connectant amb la situació que vivim les dones avui. La publicació, s’ha repartit a les escoles i entitats del barri, amb la voluntat de servir com a eina per a seguir visibilitzant la memòria col·lectiva de les dones a partir de tota mena de projectes.