ITINERARI

Les primeres organitzacions feministes i la participació de les dones en el moviment obrer.

L’ús habitual del masculí plural per referir-se als “obrers” de la ciutat industrial, no fa cap mena de justícia a l’hora d’entendre la que serà la realitat proletària de la Barcelona del s.XIX.  Uns discursos històrics sesgats, acabaran de fer la resta en el moment d’esborrar la participació de les nostres antecessores en els conflictes socials que sacsegen la ciutat finisecular.

Amb la industrialització un alt número de dones s’havien incorporat al treball remunerat.

ANDRONAcultura us proposem sortir als carrers del Raval, escenari imprescindible per entendre la història col·lectiva de la Barcelona del s.XIX i principis del s.XX i visibilitzar la participació de les dones en els processos de lluita social i emancipació femenina. Rememorarem les revoltes en moments de crisis de subsistència, destacarem l’autonomia i la influència de col·lectius de dones com les venedores de mercat pel que fa l’abastiment de les capes populars, aprofundirem en les primeres veus i associacions feministes establertes a la ciutat, com la Societat Autònoma de Dones, i les primeres lleis en matèria d’igualtat aprovades a Barcelona, fins arribar a l’esclat de la guerra i la revolució social identificant el protagonisme que va tenir Mujeres Libres i els seus òrgans de difusió al barri.


Durada itinerari: 2h
Recorregut: Raval
Punt de trobada: Plaça Castella
Preu: 13€ per persona

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.