ITINERARI

Escriptores, periodistes, artistes i intel·lectuals pioneres del feminisme burgès a la ciutat

Seguim amb les nostres Genealogies Feministes i en aquesta ocasió, centrant-nos en un barri: Sarrià. Un nou recorregut per la Barcelona silenciada que ens portarà a recuperar de la perifèria de la Història, dones clau per entendre les tranformacions polítiques i socials que viurà la ciutat del s.XIX-XX.

Amb aquest nou itinerari ens acostarem a la història contemporània de Sarrià en clau de gènere. Parlarem dels espais, els treballs i, en definitiva, de la vida de les seves habitants, al mateix temps que destacarem la implicació política, els projectes o els llaços que s’establiren entre algunes de les seves protagonistes. Dones privilegiades que s’autodenominaren per primera vegada “feministes” i que, des de la seva vessant més conservadora i moderada, en clara oposició al feminisme laic i igualitari d’àmbit obrer,  tingueren també un paper destacat en els canvis de la societat barcelonina del tombant dels segles XIX i XX, introduiren a la ciutat les corrents sufragistes angleses i reivindicaren la dignificació de la condició femenina a través de l’educació així com la consecució de drets socials i polítics.

Noms amb majúscules d’artistes, intel·lectuals, escriptores o periodistes com CARME KARR, DOLORS MONSERDÀ, FRANCESCA BONNEMAISON o MERCÈ RODOREDA, que feren de la zona bénestant de la ciutat un espai també femení de reivindicació i transformació social.


Durada: 2h
Punt de trobada: Plaça de Sarrià (davant de l’església de Sant Vicenç).
Recorregut: Sarrià
Preu: 13€

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia As if restaurants haven’t endured enough already, the DOL just announced an 80/20 rule on steroids. how to get steroids in australia legal anabolic steroids for bodybuilding, best steroid cycle for muscle gain – no9 bar & grill de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.