Gestió cultural, creació de continguts i projectes de divulgació històrica

L’equip d’ANDRONAcultura dissenyem, documentem i implementem projectes de divulgació històrica, artística i cultural per a museus, entitats i institucions.

Ens dediquem a:

  • GESTIÓ CULTURAL
  • IMPLEMENTACIÓ DE VISITES GUIADES, ITINERARIS i ACTIVITATS EDUCATIVES
  • CREACIÓ DE PROJECTES CULTURALS
  • CREACIÓ DE PROJECTES DIDÀCTICS
  • DOCUMENTACIÓ i REDACCIÓ DE GUIONS DE CONTINGUTS
  • DOCUMENTACIÓ i CONTINGUTS PER A PUBLICACIONS DIVULGATIVES
  • CREACIÓ,DOCUMENTACIÓ i CONTINGUTS D’EXPOSICIONS
  • DISSENY I CREACIÓ de PLANS DE DIFUSIO CULTURAL I PATRIMONIAL

La nostra trajectòria professional es vincula de forma especial a la difusió de la MEMÒRIA HISTÒRICA, sobretot en els camps de la GUERRA CIVIL espanyola i de la HISTÒRIA DELS MOVIMENTS FEMINISTES a la ciutat.

Des de fa més de 6 anys, duem a terme la creació de continguts i divulgació dels Centres d’Interpretació Històrica del MUHBA Refugi 307 i bateries del Turó de la Rovira. Des del 2016 gestionem també el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) i la presó d’aviadors franquistes del castell-convent de Penyafort, ambdós espais situats a Santa Margarida i els Monjos on. Així mateix, des del 2011, hem desenvolupat cicles d’itineraris, projectes educatius , continguts per a exposicions i publicacions dedicades a la memòria de les lluites feministes a la ciutat, amb voluntat de visibilitzar l’importancia de les lluites pels drets de les dones en la construcció de la societat democràtica.

 

Alguns dels nostres projectes recents:

CICLE TEMÀTIC D' ITINERARIS

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR

Enguany Androna estem realitzant pel Centre Cívic el Sortidor el nostre cicle de rutes Genealogies Feministes. Quatre itineraris que repassen les lluites pels drets de les dones des de la Barcelona del s.XIX als nostres dies.

També realitzem itineraris i xerrades de manera habitual pels diferents centres cívics de la ciutat.

EXPOSICIÓ ITINERANT

ENTITATS ROQUETES

ANDRONAcultura juntament amb el Centre Toni i Guida, la Comissió de Dones, Revista Talaiot, Foto Roquetes i la historiadora Roser Forn i amb la col·laboració de moltes veïnes de Roquetes, hem creat l’exposició itinerant: Com les dones han fet – i fan- Roquetes.

L’exposició visibilitza la participació de les dones en la construcció del barri des del moviment veïnal, l’educació, la sanitat o la cultura.

SEMINARIS D'HISTÒRIA

ÒMNIUM CULTURAL VILADECANS

ANDRONAcultura realitzem els seminaris d’Història d’Òmnium cultural Viladecans. Durant quatre anys hem aprofundit en diversos períodes de la nostra història relacionats amb els fets de l’actualitat.

Traçar ponts entre el passat i el present que ens permetin interpretar el moment actual és l’objectiu de tots els nostres projectes.

CURSOS ANUALS D'HUMANITATS

SOCIETAT LA PRINCIPAL DE VILAFRANCA

Des de fa quatre anys Androna creem i impartim el programa educatiu de l’Aula d’Humanitats del Casal la Principal de Vilafranca. Cursos anuals que aprofundeixen en diferents episodis històrics i que combinem amb sortides culturals.

Enguany el curs és sobre La corona d’Aragó.

CURSOS ANUALS D'HUMANITATS

ATENEU BARCELONÈS

Des de fa sis anys impartim els cursos anuals d’Història de l’Ateneu Barcelonès. Cada curs hem pogut obrir tres grups on hem aprofundit en diferents episodis de la històrai de la ciutat i del país.

Enguany el curs Dones: repensant la història reflexiona sobre la construcció dels relats històrics i visibilitza la situacio i les lluites de les dones al llarg de la història occidental.

Gestió i divulgació especialitzada: Espais de la Guerra Civil i la Postguerra

CIARGA I REFUGI DEL SERRAL

AJUNTAMENT SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

Androna s’encarrega de la gestió, l’obertura de l’espai, la creació d’activitats i la realització de visites guiades per escoles i públic adult al Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA).

REFUGI 307 I TURÓ DE LA ROVIRA

MUHBA

Des del 2011 l’equip d’ Androna realitzem pel Museu d’Història de Barcelona la creació de guions de continguts i la implementació de les visites guiades i itineraris especialitzats per escoles i per grups adults concertats als Centres d’Interpretació Històrica: Refugi 307 i Turó de la Rovira.

CURS FORMACIÓ PROFESSORAT

MUHBA

Durant dos anys consecutius ens hem encarregat de la creació i impartició del curs intensiu adreçat a professors/es: La Guerra Civil a Barcelona a partir de les Fonts Primàries. El curs organitzat pel Museu d’Història de Barcelona està homologat pel departament d’Ensenyament i combina sessions a l’aula i visites arxius i espais patrimonials.

Gestió i divulgació d’altres espais patrimonials:

CASTELL DE PENYAFORT

AJUNTAMENT DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

El Castell de Penyafort és un complex patrimonial ubicat al límits del Parc del Foix (Penedès). L’espai en recuperació ofereix visites guiades.

Des de l’any passat ens encarreguem de la gestió, la creació d’activitats i l’implementació de les visites guiades. També estem treballant amb l’Ajuntament el projecte de museïtzació del castell.

PALAU DE SAVASSONA

ATENEU BARCELONÈS

Des del 2011 ANDRONAcultura realitza les visites guiades al Palau de Savassona (seu de l’Ateneu Barcelonès) Redescobreix l’Ateneu. Les visites per públic adult o adaptades a escoles ressegueixen la història de l’entitat i destaquen el valor patrimonial de l’edifici on es troba. 

El nostre equip també va realitzar el guió de continguts d’aquesta activitat que recopila els més de 150 anys d’història de l’ateneu.