Itinerari: El Carmel “Pisos sí, barraques no”

2020-02-15 11:00 - 13:00

En el marc dels actes de celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics que organitza l’Ajuntament de Castelldefels, Androna Cultura oferim l’itinerari El Carmel “Pisos sí, barraques no”.

Dissabte 15 de febrer

Horari: d’ 11 h a 13 h

Preu: 5 € (a pagar a l’OAC de l’Ajuntament de Castelldefels el dia de la inscripció)

Del Franquisme a la Transició a partir de les lluites per l’habitatge i el moviment veïnal.

Al voltant del Turó de la Rovira s’extenien els tres nuclis de barraques més poblats de la zona del Carmel-Can Baró coneguts popularment com “el Santo”, “el Hoyo” i “los Cañones”. En els anys 60, moment àlgid del barraquisme a la ciutat, hi visqueren unes tres mil persones en 700 barraques. Famílies treballadores i majoritàriament migrades que desafiant la marginalitat i l’oblit als quals la ciutat els condemnava, van ser les primeres en organitzar-se i lluitar per un barri digne.

Amb aquest itinerari ens endinsarem al fenomen de barraquisme resseguint els emplaçaments i els vestigis de les barraques conservats al voltant del Turó de la Rovira. Aprofundirem en el problema de l’infrahabitatge a la ciutat de la primera meitat del Segle XX i rememorarem la incansable lluita de la Vocalia de Barraques de l’Associació de Veïns del Carmel. L’itinerari inclou la visita guiada al Centre MUHBA: Turó de la Rovira.

Clica aquí per més informació

Imprescindible reserva prèvia

Reserva