FER-SE LLOC

12 de gener – 2 de març 2022

Un projecte de recerca i creació d’Androna Cultura i el CCCB per a noies del Raval.

  • QUI Noies d’ entre 17 i 25 anys que visquin, estudiïn o treballin al Raval
  • QUAN Tots els dimecres de 17.30h a 19.30h. Dissabtes 22 de gener i 19 de febrer.
  • LLOC CCCB

T’interessa comprendre la societat on vius? Vols explorar el Raval des d’una perspectiva feminista? T’animes a canviar els relats dominants a través de la creació artística? 

Amb el projecte Fer-se Lloc sortirem al carrer plegades per explorar la ciutat i observar aquells espais del barri que habitem diàriament. Volem entendre com aquests llocs afecten la nostra experiència, les nostres relacions i la nostra identitat i preguntar-nos si el Raval és un barri on les noies se senten còmodes.

Per aquest motiu al llarg de 10 sessions examinarem la ciutat acompanyades per urbanistes i historiadores feministes. Investigarem la nostra vida quotidiana, mapejarem el barri, reflexionarem sobre com ens sentim a l’espai urbà i compartirem experiències amb dones d’altres generacions que van crear espais propis al barri al final de la dictadura franquista.

Durant aquest procés anirem registrant aquells espais on com a noies ens sentim bé i d’altres que pel contrari ens expulsen o generen incomoditat, amb l’objectiu de crear un gran mapa de llocs còmplices on les joves d’ahir i d’avui han pogut trobar-se i socialitzar. Una cartografia que ens serveixi per explicar el barri d’una altra manera i anunciar la ciutat que volem.

Finalment aquesta cartografia donarà peu a la creació d’una peça teatral breu de la mà de la dramaturga Carla Rovira amb la participació de totes. 

Fes-te Lloc, Fem-nos Lloc!

Amb la col·laboració de Col·lectiu Punt 6, la historiadora Isabel Segura, la dramaturga Carla Rovira i l’espai de Ca la dona.

Un projecte d’Androna Cultura i el CCCB gràcies al suport de les Beques “Premi Barcelona 2020” atorgades per  l’Ajuntament de Barcelona.

Activitat gratuïta. Si et vols inscriure o vols més informació omple el següent formulari.