LA MEMÒRIA DE TOTES. AJUNTAMENT SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

PROJECTE PARTICIPATIU

Projecte participatiu per recuperar la memòria de les dones de Santa Margarida i els Monjos i posar en valor el seu paper en la història del municipi.  

La primera fase del projecte es desenvoluparà al llarg del 2021 i té com objectiu la recuperació i senyalització d’espais o escenaris del municipi on les dones han tingut un protagonisme específic. Espais de treball, de cures, de cultura, associatius o d’educació que ens serveixin per reivindicar una memòria col·lectiva massa sovint silenciada, ressignificar l’espai públic i teixir uns nous relats veritablement inclusius que permetin empoderar les dones del municipi.

Durant tot l’any un grup de treball conformat per veïnes del municipi amb l’acompanyament d’ Androna cultura, mapejaran els espais significatius per les dones, realitzaran entrevistes a les seves veïnes, crearan un arxiu col·laboratiu i s’endinsaran en un procés de recerca històrica col·lectiu per tal de posar en valor i visibilitzar la memòria de les dones de Santa margarida i els Monjos i els seus espais, 

Finalment aquesta primera fase culminarà amb una publicació on es recollirà el resultat d’aquesta primera recerca.

Projecte creat i dinamitzat per Androna Cultura per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.