XERRADA MUSICAL

La nova escena musical que va trencar el silenci imposat per la dictadura

Durant l’anomenat període de la Transició una nova generació irromprà en l’escena musical amb un clar posicionament antifranquista i trencant els motlles musicals del règim. Amb aquesta xerrada volem acostar-nos a l’emergir d’aquesta nova cultura musical alternativa que va introduir nous discursos durant la nova etapa de represa democràtica. A partir de les cançons de protesta, passant pel punk i fins la movida madrilenya escoltarem, analitzarem i contextualitzarem les formes musicals d’un moment en que els joves trencaren el silenci. Al mateix temps resseguirem els paral·lelismes entre la irrupció de l’escena contracultural a finals dels anys 70 i l’actual escena del trap i la música urbana.


Durada: 1h 30min aprox. (adaptable)

Espai: A l’aula o en un altre espai del centre a determinar.