La Quadra és l’espai dels balls populars i de les festes majors de Santa Margarida i els Monjos, un equipament inaugurat el passat 5 de juliol de 2019. Per portar a terme aquest projecte, es va recuperar l’antiga cavallerissa de Mas Catarro i es va museïtzar amb l’objectiu de disposar d’una instal·lació per a la conservació i la difusió del patrimoni local i de la cultura popular.

Amb una superfície de 144 m², la Quadra exposa bona part de les peces del seguici. Hi són els gegants i els gegantons, els dracs, els capgrossos i elements dels balls: cintes, gitanes, diables, panderos, picarols, Serrallonga, pastorets, bastoners, cercolets i Ball del Foix.

Completen l’exposició, audiovisuals i recursos digitals amb les músiques i vídeos de la festa i una guia amb informació de tots els balls de les festes majors. La Quadra esdevé un espai de trobada per a les entitats culturals i està oberta a les visites, especialment a les escoles.

Des del 2020 ANDRONAcultura ens encarreguem de la gestió, la creació d’activitats i la implementació de les visites guiades en aquest espai cultural.