El passat 27 d’octubre de 2019 el CIARGA ampliava la seva oferta educativa amb la presentació d’un espai familiar on els més petits poden completar la visita al centre fent ús d’un nou àmbit creatiu i didàctic especialment pensat per a ells.

Es tracta d’un projecte creat per enriquir la visita dels grups familiars al centre, afavorint la participació de tota la família a apropar-se i conèixer l’espai de forma dinàmica i divertida. ANDRONAcultura hem format part d’aquest projecte participant en el procés de creació de les activitats educatives i el disseny de l’espai familiar.

L’espai familiar està actiu els caps de setmana durant l’horari d’obertura del centre i s’hi poden trobar jocs i propostes de manualitats relacionades amb la temàtica de l’espai. Al mateix temps, es va presentar un paquet familiar de descoberta de l’antic camp d’aviació que es pot adquirir al taulell del CIARGA. En aquest paquet, l’aviadora Pepa Colomer condueix a descobrir com era, quina funció tenia, quin personal treballava a l’antic aeròdrom i quins avions hi va haver. Una sèrie d’exercicis i jocs per tal de poder descobrir el CIARGA autònomament, a través de l’observació activa i el joc.

L’espai familiar i el paquet Descobreix el CIARGA amplien les possibilitats de descoberta de l’espai i presenten noves maneres lúdiques i participatives d’acostar la història als nens i nenes adaptades a les necessitats del públic familiar.