ITINERARI

Les pioneres de l’esport a Barcelona i la seva relació amb el feminisme

La incorporació de les dones a la pràctica esportiva no va ser fàcil. Molts van ser els detractors que s’hi van oposar i al·legant motius “biològics”, estètics i morals desplegaren tot l’argumentari patriarcal per evitar que les dones practiquessin i sociabilitzessin a través de l’esport. Malgrat tots els obstacles, moltes van ser les pioneres que a contracorrent van utilitzar l’esport com a via d’emancipació, llibertat, autonomia i empoderament. La gran majoria han estat absolutament oblidades tot i les seves espectaculars i significatives trajectòries.

ANDRONAcultura presentem un itinerari per visibilitzar quines van ser les primeres iniciatives impulsades per dones per la conquesta de l’esport i la ciutat. Analitzarem la modernitat d’organitzacions com el Club Femení i d’Esports, veurem quines pioneres hi van estar implicades i amb quines complicitats van comptar durant l’època de la Segona República. Mostrarem també com aquestes primeres demandes d’accés a l’àmbit esportiu, portaven implícit el desafiament del model de dona tradicional centrat en la domesticitat i la conquesta de l’espai públic.


Durada: 2 hores i mitja
Recorregut: Ciutat Vella
Punt de trobada:
Preu: 13€

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.