ESPECTACLE INDÒMITES: HISTÒRIA, FEMINISME I CREACIÓ COMUNITÀRIA

El passat 17 de juny de 2019 es va estrenar Indòmites a la Sala Barts de Barcelona, un espectacle de creació comunitària inspirat en el nostre llibre El Raval i els inicis del feminisme obrer.

Es tracta d’un projecte realitzat gràcies al treball i la participació dels nois i noies del Centre de Música i Escena Xamfrà, el Colectivo Las Anónimas i diverses entitats del barri del Raval. ANDRONAcultura hem tingut la sort de participar en el procés de creació proporcionant assessorament històric i dinamitzant algunes sessions amb els joves sobre història i feminisme.

Al llarg del curs, dins del projecte Resist’art (Premi 25 de Novembre Barcelona Antimasclista 2018) el Centre de Música i Escena Xamfrà ha anat desenvolupant un espectacle conjunt on participen al voltant de 120 infants i joves, i on la música, la dansa i el teatre dóna vida a unes obreres en lluita dins i fora d’una fàbrica a la Barcelona del 1930. La seva lluita i anhels entren en diàleg amb una nena que viu al 2019 i apareix a l’obra per reflexionar sobre què ha canviat i que no en aquests anys i, així, agraïr a les obreres la seva lluita pels drets de les dones.

–  Proper espectacle el 12 doctubre al CCCB dins del marc d’activitats al voltant de l’exposició FEMINISMES! –