LA GRAN VISTA, UN MIRADOR A LES MIGRACIONS: PROJECTE D’APRENENTATGE I SERVEI

Projecte d’Aprenentatge i Servei desenvolupat durant el curs 2018/19 per Drac Màgic i el MUHBA (amb  el guiatge i assessorament d’ ANDRONAcultura) juntament amb els alumnes del grau d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Ferran Tallada.

La història del Turó de la Rovira es converteix en el punt de partida des d’on reflexionar sobre el fet migratori i el paper fonamental que aquest ha tingut en la construcció de la ciutat ahir i avui. A partir de la descoberta d’aquest emplaçament sota el guiatge del MUHBA els alumnes inicien un procés de creació documental conjuntament amb la productora Drac Màgic. El documental La Gran Vista recull les experiències migratòries viscudes en l’entorn proper dels alumnes i explora el paper que juguen la ciutat i el barri com espais d’acollida. La peça parteix d’un treball previ de reflexió i anàlisi crític sobre com es construeixen actualment les mirades i relats vers la migració i la ideologia que conté el llenguatge audiovisual .

En el marc de la Nit dels Museus es presentarà el documental i es realitzarà una visita dinamitzada al Turó de la Rovira creada i conduïda pels propis alumnes.