8 ANYS DEL NOSTRE CICLE D’ITINERARIS GENEALOGIES FEMINISTES

Enguany tanquem el cicle GENEALOGIES FEMINISTES amb la xerrada participativa 130 anys de feminismes avui . Durant els últims anys el Centre Cívic el Sortidor i el Centre Cultural Albareda han programat el conjunt d’ itineraris que conformen el nostre cicle. Un seminari a peu de carrer que permet localitzar la història i els espais més representatius del moviment feminista a la ciutat des del segle XIX fins els anys 80 del segle XX.

Els  itineraris són fruit de vuit anys de recerca i de reconstrucció d’una història que encara no havia estat filada, la de la lluita pels drets de les dones a la ciutat des dels seus inicis fins l’anomenada Transició, el seu context històric, les seves localitzacions, l’evolució i les característiques dels seus moviments,  i la incidència que va tenir en el procés de modernització i democratització del país.

Cicle Genealogies Feministes 

LES PIONERES. ELS FEMINISMES HISTÒRICS

ITINERARI Les primeres lluites pels drets de les dones a la ciutat de finals del s. XIX i principis del S.XX Primer itinerari del cicle G

LA DONA MODERNA. LA SEGONA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL

ITINERARI Les lluites pels drets de les dones durant la República, la guerra i la revolució del 36Durant la Segona República i de manera 

DONES A LA CONTRA. LA DICTADURA FRANQUISTA

ITINERARI Repressió i resistències durant la dictadura franquista ANDRONAcultura presentem el tercer itinerari del cicle Genealogies Fem

DONES A LA CONTRA. LA DICTADURA FRANQUISTA

ITINERARI Repressió i resistències durant la dictadura franquista ANDRONAcultura presentem el tercer itinerari del cicle Genealogies Fem

Cada vegada són més els col·lectius, grups, entitats o escoles que realitzen els nostres itineraris de Genealogies Feministes. Es poden anar fent seguits o per separat. Si esteu interessats/des i voleu més informació feu clic aquí.