PUBLICACIÓ “EL RAVAL I ELS INICIS DEL FEMINISME OBRER”

El passat 21 de març, ANDRONAcultura vam tenir per fi el plaer de presentar el llibre “El Raval i els inicis del feminisme obrer” a l’Ateneu del Raval. La presentació va anar a càrrec de la seva autora Emma Fernàndez Parcerisa de l’equip d’Androna, i va comptar amb la col·laboració d’Elisa Covelo O’Neil i Juan Diotaiuti Pares.

La publicació, que ha estat editada per la Fundació Tot Raval amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, té com a objectiu explorar els inicis de la mobilització obrera i feminista a la ciutat i  explicar la seva vinculació amb el barri del Raval. Per aquest motiu, es tracta d’una obra de caràcter divulgatiu que té com a missió principal, donar a conèixer les impulsores i propostes de la primera etapa del moviment feminista a la ciutat, i concretament en el marc del Raval, fent accessible una història oblidada pels relats de ciutat predominants i alhora contribuint en  la democratització de la memòria dels barris de Barcelona.

L’acte va finalitzar amb un debat participatiu en el qual, destacà especialment, la necessària tasca de difusió sobre la presència de les lluites feministes i com aquest llegat històric  esdevé una peça clau per la transformació social tot connectant amb la situació que vivim les dones avui. La publicació, s’ha repartit a les escoles i entitats del barri, amb la voluntat de servir com a eina per a seguir visibilitzant la memòria col·lectiva de les dones a partir de tota mena de projectes.