ITINERARI ESCOLAR

Dona, ciutadana i escriptora a la Barcelona de la Transició.

Maria Aurèlia Capmany ha estat una de les intel·lectuals més destacades, crítiques i transgressores de la Catalunya del nostre temps.

Escriptora, feminista, activista política, pedagoga, actriu, autora i directora teatral. Va desenvolupar una mirada contundent i crítica però alhora optimista i entusiasta vers el món que l’envoltava.  El seu compromís polític i social en cadascuna de les seves múltiples facetes ha estat decisiu per encoratjar, empoderar i transformar el paper de les dones en un moment en què el franquisme es resistia a arribar a la seva fi per cedir pas a la democràcia.

ANDRONAcultura proposem recórrer amb aquest itinerari, aquells espais de Ciutat Vella vinculats al llegat de Maria Aurèlia Capmany que van ser decisius tant per la seva trajectòria personal i literària com pel seu activisme polític. Alguns d’aquests escenaris  han significat símbols de llibertat, resistència i lluita contra la dictadura i al mateix temps s’han convertit en còmplices del ressorgiment dels moviments feministes, elements clau per la transformació sociopolítica de la Barcelona de la Transició.


Durada: 2 hores
Recorregut: Ciutat Vella
Punt de trobada: Plaça Universitat