ITINERARI

Barcelona sota el martell de la Inquisició

“Plou i fa sol les bruixes es pentinen, plou i fa sol les bruixes van de dol”.

Així diu una de les cançons més populars de la nostra infantesa. Però quin sentit tenen aquests versets? I quan recordem les bruixes, per què ens les imaginem volant damunt d’escombres? Hi ha algun element històric darrera d’aquest folklore? Quina realitat s’amaga darrera la creació del mite?

En aquest ruta us proposem aclarir aquestes i altres qüestions al voltant d’un tema que suscita per sí mateix curiositat i misteri. Vine a descobrir una Barcelona de bruixes sí, però també una Barcelona amb memòria i tradició pagana, una Barcelona de remeis i remeieres que cercaren en la ciència de la natura el poder i la dignitat que el patriarcat dominant els negava, on la ignorància d’uns i les enveges dels altres convertiren la pervivència del culte a la mare Terra en un delicte pel qual, el Tribunal de la Santa Inquisició justificaria la seva persecució.


Durada: 2h
Recorregut: Barri Gòtic i barri de Sant Pere
Punt de trobada: Av. de la Catedral (davant la porta del Museu Diocesà)

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. 

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.

 

Per a més informació i reserves d’aquest itinerari heu de contactar amb lautor de la ruta, Marc Jobani, a través del correu electrònic: marcjobani@gmail.com