EXPOSICIÓ: INVISIBLES, COM LES DONES FAN ROQUETES

Roquetes és un barri fet gràcies a innombrables mobilitzacions veïnals. Reconstruir la historia de Roquetes significa, inevitablement, reivindicar la memòria silenciada de les perifèries, visibilitzar les experiències de les capes populars i posar en valor les lluites i resistències d’un dels barris que més activament ha participat en la construcció de la ciutat democràtica.

Si la història col·lectiva dels barris obrers ha estat rarament difosa pels relats històrics oficialistes de la ciutat, la història de les dones ha estat i segueix sent sistemàticament oblidada i les seves experiències i aportacions sovint menystingudes. Amb aquesta exposició volem trencar aquest doble silenci i mostrar el paper que les veïnes de Roquetes han tingut i tenen en la construcció del barri, destacant les seva contribució al teixit comunitari i la seva participació activa en els moviments socials i veïnals. Un petit homenatge a totes les lluitadores invisibles que amb la seva experiència, implicació i organització han dotat de dignitat la vida, les relacions i els espais.

És així com neix Invisibles, una exposició i un projecte participatiu en construcció, que impulsem ANDRONAcultura amb el centre Cultural Ton i Guida, el grups de dones de Roquetes i la revista talaiot fruit de la col·laboració entre historiadores, entitats, col·lectius del barri i totes les dones que il·lusionades s’hi han sumat i han aportat el seu valuós testimoni.