VISITA GUIADA

El paper de l’aviació republicana a la Guerra Civil.

Entre 1937 i 1938 l’exèrcit republicà va ubicar quatre camps d’aviació a la zona del Penedès per defensar-se dels bombardejos feixistes i donar suport a la línia de front. El conjunt es va anomenar el Vesper de la Gloriosa i el de Santa Margarida i els Monjos en va ser el més important. Avui el CIARGA, localitzat allà on es trobava l’antic aeròdrom, constitueix un espai de Memòria Històrica i de dinamització de la Memòria Democràtica al Penedès, que dedica la seva atenció al protagonisme que va tenir l’ús de l’aviació durant la Guerra Civil.

La visita al CIARGA s’articula en dues parts, la visita a l’espai expositiu on abunden fonts documentals de primera mà, interactius i maquetes a escala dels avions i la visita al Refugi del Serral. Ambdós espais permeten aprofundir en l’impacte que l’aplicació de la guerra aèria tingué sobre el Penedès i el Pla de Defensa Antiaèria articulat per la República.


Públic individual:
El CIARGA obre dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14h.
El preu de l’entrada són 4€ i 2€ amb descompte.
Amb el preu de l’entrada s’inclou una visita express de 30 minuts a l’espai expositiu i refugi del Serral

Grups:

Si sou un grup i voleu reservar una visita al CIARGA a data i hora concertades, cliqueu a Reserva i us portarà on fer-ho.