ITINERARI

Les primeres lluites pels drets de les dones a la ciutat de finals del s. XIX i principis del S.XX 

Primer itinerari del cicle Genealogies Feministes amb el qual, a partir de vàries rutes, repassarem el paper de les nostres avant-passades en les lluites per la igualtat a Barcelona des de mitjans del s.XIX fins els nostres dies. Itineraris que ens porten irremeiablement a transitar la perifèria de la Història oficial per tal de situar el llegat traçat per les nostres àvies simbòliques al lloc que li correspon, com una herència cabdal sense la qual no seríem on som i com a part intrínseca d’una història encara per redefinir.

Amb La ciutat i les pioneres ens endinsarem a la Barcelona de finals del s.XIX i principis del s.XX per tal de veure el protagonisme indiscutible que tingueren el pensament i la determinació de dones clau com Ángeles López de Ayala, Teresa Claramunt o Dolors Monserdà, organitzacions pioneres com la Societat Autònoma de Dones o l’anarcofeminista Mujeres Libres o iniciatives com la Biblioteca Popular de La Dona.

Un itinerari que ens permetrà entendre la pluralitat de veus i perspectives del Feminisme Històric a casa nostra.  Des del conservadorisme del feminisme catòlic a l’anticlericalisme del feminisme laic i obrerista, del republicanisme a l’anarquisme i la maçoneria, del dret a l’educació, la denuncia de l’ordre de gènere imperant i la lluita per l’emancipació a la demanda de vot i la plena ciutadania a partir del anys 20.

Històries indispensables que ens obliguen a repensar la Història i a recuperar de l’ostracisme figures, lluites i processos socials de gran importància. Històries per entendre i reivindicar la incidència que les nostres antecessores i les lluites per la igualtat tingueren en el procés de modernització i democratització de l’estat espanyol. I així, a espatlles de gegantes, comprendre on som i gràcies a qui per tal de seguir donant passos amb tot el llegat que ens pertany.


Durada itinerari: 2h
Recorregut: Barri de Sant Pere, Barri Gòtic i Raval
Punt de trobada: Carrer Sant Pere Més Alt, davant del Palau de la Música
Preu: 13€ per persona

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.