ITINERARI

La construcció de la ciutat democràtica

Després d’una primera etapa de creixement demogràfic a principis del s.XX vinculada a la industrialització, la zona de Nou Barris no viurà un nou i significatiu procés d’expansió urbanística fins després de la Guerra Civil. Serà a partir dels anys 50-60 que el barri de Roquetes experimentarà un procés d’embranzida constructiva constituïnt-se com una de les “noves perifèries” urbanes que durant la dictadura albergaren les capes humils d’una classe treballadora migrada a la ciutat.

A partir de l’autoconstrucció  i posteriorment a cop d’especulació en època del “desarrollismo”, el barri creixerà i es conformarà sense cap mena de planificació urbanística, a esquenes de la ciutat i lluny de la preocupació institucional. Serà gràcies a l’acció veïnal, resistent durant la dictadura però plenament organitzada i articulada a partir dels anys 70, que s’aconseguiran la majoria de millores i serveis públics al barri.

Traçar relats històrics de Roquetes significa recopilar i fer visible la seva història humana, la de les capes populars sovint menystingudes pels discursos oficials, la memòria d’aquells i aquelles que a partir de la resistència i el suport mutu dotaren de dignitat els barris demostrant que, més enllà de les seves icones patrimonials, el valor d’una ciutat resideix en el pols de la seva gent.


Durada: 2h
Recorregut: Roquetes (l’itinerari fa baixada)
Punt de trobada: –
Preu: 13€

Aquest itinerari l’oferim per a grups concertats a data i hora i convinguda. Si sou un grup reduït d’amics o bé una associació, entitat, centre o empresa clica a Reserva i t’informarem de les condicions i tarifes que millor s’ajustin a les vostres necessitats.

Només puntualment programem aquest itinerari al nostre calendari per a públic individual. Si vols estar al dia de l’agenda andrònica subscriu-te al nostre butlletí.